2009. július 21., kedd

Magyarország

Ma reggel bekapcsoltam a rádiót - nem kellett volna. Utólag persze mindig okosabb az ember. Szóval Oláh Iboly énekelte éppen a Magyarország c. számát. Elgondolkodtam, hogy ebben mennyire benne van az az álságos, közel nyolc év amit a kedves szocialista párt nyomott le a torkomon.

Az előadó egy cigány. Hogy mennyire helyes, az, hogy Magyarországról egy cigány származású ember énekel - nem tudom objektíven megítélni. Véleményem szerint nem szerencsés. A dal lopott. Az MSZP megbízásából lopta el egy SZDSZ közeli ember, Geszti Péter. Gondolom nem kell bemutatnom senkinek. A nemzetközi sajtóban elég komoly visszhangja volt, rengeteg pénzt ki kellett fizetni, (az adómból) hogy pereken kívül meg tudjanak egyezni a jogdíj vitákról.

Összegzem: Egy cigány elénekel egy, az MSZP megbízásából, egy SZDSZ közeli vállalkozóval ellopatott dalt. Nekem Magyarország nem erről szól. Ez egy szembeköpés, egy árulás, egy nemtelen, gerinctelen dolog.

Hogy kik mondhatják meg nekem, hogy Magyarország miről szól? Radnóti, Juhász Gyula, Pilinszky, Dsida, Ady, Petőfi, Arany, Jókai, Berzsenyi. Mikor fognak az ilyen Geszti, Oláh, Karamell, Fenyő Mikós félék eltűnni innen, a rabló kurva hétszentségbe?

Itt az eredeti:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése