2009. november 30., hétfő

The war... the war never changes

A hétvégén volt egy vonatszerencsétlenség Oroszországban, ahol meghalt huszonhat ember, és több mint 96 megsebesült. A vonaton bomba robbant, merénylet történt.

Ez sajnos gyakran előforduló dolog, az ember megcsóválja a fejét és lapoz az újságban. Azonban ennél az esetnél teszek egy kis kitérőt.

A magyar médiában ez a hír jelent meg:

Index: "Az orosz államügyészség terrorista cselekmény elkövetésének gyanújával indított szombaton vizsgálatot, egyes orosz weboldalak értesülése szerint egy neonáci szervezet vállalta a felelősséget a robbantásért."

Inforádió: "A Combat 18 elnevezésű szélsőjobboldali szervezet vállalta a felelősséget a Nyevszkij expressz ellen pénteken este elkövetett robbantásos merényletért. A szervezet ezt az egyik honlapján jelentette be. "

Szóval a két pártlap - Fidesz, SZDSZ - azt próbálja hangsúlyozni, hogy a neonácik felelősek a robbantásokért. Érthető, hiszen ez nekik jó - az emberek rögtön összekötik a Jobbikkal.

Viszont itt jön a csavar - a magyar médián kívül erről senki sem tud!

BBC: "That blast has been blamed on Chechen separatists. " Azaz a robbantásért a csecsen szeparatistákat teszik felelőssé. Illetve "No-one has claimed responsibility for the explosion." - azaz senki sem vállalt felelősséget a robbantásért...

Mi következik ebből számomra? Egyrészt az, hogy a magyar sajtó mostmár nem csak ferdít, de hazudik is. Ezen még mondjuk túlteszem magam - megszoktam tőlük. Viszont ismerve Drazsét és a hozzá tartozó akciócsapatot, simán el tudom képzelni, hogy a közeljövőben az orosz mintára nálunk is történni fog valami. Ne lepődjetek meg, ha a közeli hónapokban a magyar szélsőjobbot vádolni fogják valami hasonló esemény elkövetésével.

Én még mindig emlékszem, amikor a szilvási titok vagy akármilyen miniszter azt nyilatkozta a napkeltében, hogy teeeerorizmus, meg teeeeeroristák mindenfelé. Mit tesz isten, másnap valaki rálőtt a teve-plázára. Valami ilyesmit sejtek most is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése