2010. január 15., péntek

Rettegés Arkhamban

Na, nem bírtam tovább, tegnap megvettem ezt a társasjátékot. Óriási. Nekem a társasjáték eddig a Clovece nezlob se! volt, esetleg a gazdálkodj okosan. Tegnap délután leültünk vele játszani, és éjfélkor vettük észre, hogy már hat órája toljuk megállás nélkül.

Az alapfelállás: 1926 Amerikája. Bárok, dohányfüst, alkoholtilalom. Arkham városa felett, valahol az Outerspace-en túl ébredezik az évmilliárdok óta alvó gonosz. Egy maroknyi elszánt ember igyekszik ezt megakadályozni, és ezzel megmenteni a város, és a világot.

A játék elkezdése előtt ki kell választani, hogy melyik szereplővel szeretnéd végigjátszani a játékot. Van itt mindenféle archetípus: régész, nyomozó, professzor, apáca, vagy éppen pszichológus nő. Közel egy tucat karakter közül lehet a legszimpatikusabbat kiválasztani.

Ezután megnyílik az első kapu a túlvilágra a városban, amin keresztül szörnyek özönlenek át - majd minden újabb körben újabb és újabb kapuk. A kapukat be lehet zárni. Ehhez át kell rajtuk menni másik dimenziókba - a Mélységtől egészen az Álomföldekig - majd a megszerzett nyomok segítségével le lehet pecsételni őket. Őrült versenyfutás az idővel, miközben egyre több szörny jelenik meg a városban.

A játékhoz nagyon komoly csapatmunka kell, és stratégiai érzék.

Ajánlom mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Ghihi.. Topinak megvan Nyíregyen. :) Már terveztünk közösen leülni... alig várom! Ezek után meg végképp!

    VálaszTörlés
  2. Ha belejövök, játszunk együtt nyáron??? :)

    VálaszTörlés
  3. Ofkorsz :) Vigyázz, arra játszom, hogy a nagy Ktulut felébresszem, és kezdődjön a hentelés :D

    VálaszTörlés
  4. A legutóbbi nyári mese után már nem lepődöm meg semmin, teeee!!! TE, aki a járdaközi gumi per aszfalt izéből építesz oltárt egy régfeledett borzadványistennek... iiigen, vannak dolgok, amiket NEM felejtek el!

    VálaszTörlés